2toDrive


UPDATE 12-03-2018.

Vanmorgen is bekend gemaakt dat per 15 maart 2018 2todrive definitief wordt ingevoerd!  

 

UPDATE 23-02-2018

Helaas kwam er vandaag nieuws naar buiten dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de nieuwe invoerdatum.
Het CBR en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat melde wel dat ze "op korte termijn" meer kunnen vertellen.

Dit betekent dus dat kandidaten die vanaf 1 november 2017 16 jaar worden nog steeds niet mogen beginnen aan de autorijlessen en ook geen theorie examen mogen doen.

Hopelijk komen ze snel met het nieuws dat de wet is ingevoerd. 

__________________________________________________________________________ 

2toDrive was tot 1 november 2017 een experiment waarbij jongeren vanaf 16.5 jaar konden beginnen met hun autorijlessen. Maar er is nu wat veranderd.

 

experiment.....    

 

Sinds de start van 2toDrive, in november 2011, hebben meer dan 200.000 17-jarigen hun rijexamen met succes afgelegd. Tot hun 18reden ze onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Daarna mochten ze zelfstandig de weg op.

Dit experiment is echter op 31 oktober 2017 afgelopen.

 

defenitief ingevoerd..... 

 

Minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat 2toDrive definitief wordt ingevoerd in de wet. Maar wanneer dat zal zijn is nog niet bekent. Men verwacht op zijn vroegst begin 2018. Dit heeft wat consequenties voor een groep jongeren, en wel het volgende.

Voor de jongeren die al op 1 november 16 jaar of ouder zijn geldt een overgangsregel. Voor hen veranderd er gelukkig helemaal niks.

 

nog geen 16 jaar......   

                     

Maar wie pas op 1 november 2017, of later, 16 jaar wordt veranderd er wel wat.

En dat is het volgende:

Ze mogen nog geen praktijkexamen afleggen tot dat de nieuwe wet is ingevoerd. Wel mag deze groep beginnen met hun theorielessen omdat het CBR verwacht dat begin 2018 de wet is aangepast. Helaas mogen ze niet vanaf 16.5 jaar theorie-examen gaan doen. Dit zolang de wet nog niet definitief is ingevoerd. 

 

Het volgen van de autorijlessen is sowieso pas vanaf 16.5 jaar toegestaan en men verwacht daarom ook dat, zodra deze kandidaten die leeftijd bereiken, de wet al definitief is aangepast en ze dus gewoon op 16.5 kunnen gaan starten met hun autorijlessen.

 

Hou de nieuwspagina en mijn facebookpagina goed in de gaten want zodra hier meer nieuws over kan je dat daar lezen.