De tussentijdse toets


Je kan ervoor kiezen om een tussentijdse toets te rijden bij het CBR. Zo ben je goed voorbereid op je praktijkexamen.

Wat houdt een tussentijdse toets nu eigenlijk in?

 

De tussentijdse toets kan je op twee derde van je opleiding bij het CBR rijden, als je in het bezit bent van je theorie, en moet je de autorijschool machtigen. Mijn rijschool nummer is 4197F2.

 

Je gaat met een examinator van het CBR ongeveer een half uur rijden in je vertrouwde lesauto. Ik zit daarbij achterin de auto. Door de coronacrisis mag, tot nader bericht, de instructeur niet meerijden.

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Hij let onder andere op of je goed voorrang verleent, of je de auto beheerst, hoe het invoegen gaat en hoe de bijzondere verrichtingen gaan.

 

Na afloop krijg je advies van de examinator. Zo weet je precies waar je nog, samen met mij, aan moet gaan werken, voordat je echt je praktijkexamen gaat doen.

Als je de twee bijzondere verrichtingen veilig en netjes hebt uitgevoerd krijg je daar vrijstelling voor. Dat betekent dat die niet meer worden getoetst tijdens je eerstvolgende praktijkexamen. De vrijstelling is dus maar 1 keer geldig: bij een eventueel herexamen moet je ze opnieuw doen. 

 

Nog even in het kort voor wie en de voordelen:

  • Vanaf 16.5 jaar.
  • Als je je theorie-examen hebt gehaald, en nog geldig is.
  • Als je vast wilt wennen aan de examensituatie.
  • Als je tips wilt van een CBR examinator.
  • Als je vrijstelling wilt verdienen voor de bijzondere verrichtingen voor je praktijkexamen.

Hier een filmpje van het CBR over de tussentijdse toets.